tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kevätkengät: goottilaiset saapikkaat, brogue-koristeet

brogue ei todellakaan yleismaailmallisesti tarkoita matalaa kallista ukkojen edustuskenkää, vaan tarkoitan broguella brogue-kirjailua. Nämä saapikkaat ovat kohtalaisen korkeat. Lainaan tässä wikin määritelmää:
Oxford-kenkä: " Rei'ityksellä eli perforaatiolla varustettua oxfordia kutsutaan brogueksi " Nämä ovat sopivasti punk mustien tai harmaiden tosipillifarkkujen ja leggareiden kanssa, myös sähkönsinisen tai neonpinkin väriset Nina Hagen -trikoot käy aina, ja goottilaiset, kuten American Horror Story: Coven sarjassa eli Noitapiirissä, joissa noidilla oli upeita 70-luvun tyylisiä niukkoja mustia maksimekkoja, ja babydoll -mekon kanssa myös, vaikkapa kermanvärisen Courtney Love -tyylisen: joo olen american sweetheart, niinku, ja hei kamoon, mikä tahansa käy, kuten lyhyt hame ja virkatut sukkahousut vanhan ajan, ehkäpä uskaliain käyttää tätä hippihameen kanssa kuten bohemian chic eli chick ;)  Käyvät myös Nancy Spungen -nahkatakin tai keinonahkatakin kanssa. Nyt on paljon biker-keinonahkaakkeja tarjolla, ja upeimmilta niissä näyttää Joan Jett, ei voi muuta..
     Nämä halvan ja mauttoman, eli henkan maukan eli H&M alesta. Voihan näiden kanssa olla maskuliiniset mafioso-housut ja feminiinen korsetti kuten Madonna: Express Yourself, sekoitetaan sukupuolirooleja, rikotaan tabuja...  Voi olla myös Patti Smith garcon-tyypinen maskuliinin graafinen valkoinen paita ja mustat housut ja nämä, jonkin jyrähdyttävän kanssa kenties Ulrike Meinhof -paistklasien kanssa...
     Pukeudu miten haluat! Ja jos joku ääliö äijä jossain senssipalstalla rutisee, ettei nainen saa pukeutua legginseihin, niin sellaisen turhanpäivän molopään voi viedä navetan taakse - ja nostaa korvista pyykkinarulle. Sinulla on oikeus pukeutua miten haluat! 70-80-luvulla se merkitsi että mustaan jätesäkkiin ja tamponit korviksiksi! Kasettinauhaa kaulahuiviksi! Kaikenlainen hulluttelu kaduilla on loppunut kun saa pelätä henkensä puolesta. Nyt voi hullutella vain selfieissä ja verkon välityksellä. Mutta hei - onhan se näinki iha nastaa!


P.S. Saattaa sisältää irto-osia ja ironiaa.

Lue
     Oxford shoe wiki
     Brogue shoe wiki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti